Filodrammatica

Osmi salon crno-bijele fotografije: Grand Prix “Fernando Sporano” fotografiji Hrvoja Mahovića

Foto Hrvoje Mahović

Foto Hrvoje Mahović

Ove godine prijavilo se 89 autora s 520 fotografija. Fotografije je odabrao Branislav Brkić, a njegovim izborom na izložbi sudjeluje 49 autora iz Hrvatske, Slovenije i Srbije



RIJEKA – Osmi salon crno-bijele fotografije 100+1 bit će otvoren danas u 19 sati u galeriji Filodrammatica. Natječaj je raspisao Foto klub Color iz Rijeke, a riječ je o izložbi na kojoj je zastupljeno do 100 najboljih crno-bijelih fotografija + jedna, koja se estetskim kriterijima izdvaja od drugih, a kojoj bi se dodijelio Grand Prix.


Ljubaznošću obitelji Soprano, ustanovljena je nagrada Grand Prix »Fernando Soprano« koja nosi ime poznatog riječkog i hrvatskog fotografa Fernanda Soprana, a koju dodjeljuje selektor za najbolju fotografiju i izniman uspjeli pristigli autorski rad.


Ove godine prijavilo se 89 autora s 520 fotografija. Fotografije je odabrao Branislav Brkić, ugledni beogradski fotograf i predsjednik Foto saveza Srbije. Njegovim izborom na izložbi sudjeluje 49 autora iz Hrvatske, Slovenije i Srbije.




Grand Prix »Fernando Soprano« dobila je fotografija »Paučina« Hrvoja Mahovića iz Zagreba. Prvu nagradu za pojedinačnu fotografiju »Strogo kontrolisani haos« dobila je fotografija Milana Živkovića iz Beograda, a prvu nagradu za kolekciju »Mladi glazbenici« dobila je Maja Prgomet iz Splita.


Dodijeljene su još i 2. i 3. nagrada te 6 pohvala.