The Art of Banksy

Najveća svjetska zbirka autentičnih Banksyjevih djela uskoro na izložbi u Londonu

Hina

Reuters

Reuters

Među njima će biti i djela koja su Banksyju donijela međunarodnu slavu, poput Djevojke s balonom, Bacača cvijeća i Rude Coppera



Najveća svjetska zbirka autentičnih Banksyjevih umjetničkih djela bit će uskoro izložena u Londonu.


Na izložbi pod nazivom The Art of Banksy, koja će se otvoriti u srpnju u Regent Streetu, posjetitelji će moći vidjeti više od 110 djela anonimnog umjetnika iz Bristola.


Među njima će biti i djela koja su Banksyju donijela međunarodnu slavu, poput Djevojke s balonom, Bacača cvijeća i Rude Coppera (slike policajca koji pokazuje srednji prst), kao i niz ostalih djela koje će posjetitelji moći vidjeti prvi put.




Ondje će biti izložen i Banksyjev Dismaland, tematski park neprikladan za djecu, angažirani The Walled Off Hotel u Betlehemu i nedavna umjetnička djela koja se bave temom rata u Ukrajini.


Izložbu bi u 15 gradova svijeta trebalo vidjeti više od 1,5 milijuna posjetitelja, premda kustos nije dobio dopuštenje za postav od samoga umjetnika.


Na londonskoj će izložbi prvi put bliski umjetnikovi suradnici podijeliti osobne priče i dati jedinstven uvid u neke od poznatih slika.


Anonimna će svjedočanstva otkriti pojedinosti o tomu na koji su način osmišljene Banksyjeve ulične umjetničke vratolomije.


Izložba The Art of Banksy za javnost će se otvoriti 5. srpnja.