Rođen na današnji dan

Muzej moderne i suvremene umjetnosti ima bogat program povodom stote godine Kožarićevog rođenja

Kim Cuculić

Foto Hrvoje Franjić

Foto Hrvoje Franjić

Ovim povodom u petak 11. lipnja od 18 do 20 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci obilježit će se 100. obljetnica rođenja velikog umjetnika i akademika Ivana KožarićaRIJEKA – Na današnji dan, 10. lipnja 1921. godine, rođen je u Petrinji Ivan Kožarić – ugledni hrvatski kipar, član HAZU-a i član grupe Gorgona. Ovim povodom u petak 11. lipnja od 18 do 20 sati u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci obilježit će se 100. obljetnica rođenja velikog umjetnika i akademika Ivana Kožarića. MMSU poziva na druženje i vodstvo aktualnom Kožarićevom izložbom »Odletjeti u eter ili ostati na Zemlji«.


Uz izložbu će se toga dana moći pogledati epizoda posvećena Kožarićevom radu »Ispuhivanje energije« (autorice i urednice: Evelina Turković i Ana Marija Habjan) iz HRT-ove emisije »Jedno djelo« i poslušati dokumentarna radiodrama »Ivan Kožarić: Ja sam spor, ali nedostižan« autora Eveline Turković i Nikice Klobučara iz 2006. godine.


U audiozapisu Kožarić govori o umjetničkim počecima, utjecajima koji su ga oblikovali, usvojenim i izgrađenim načelima rada… Osim toga, svježe otisnuti katalog izložbe prodavat će se po promotivnoj cijeni od 20 kuna.
Ulaz na izložbu bit će besplatan od 18 do 20 sati.