Akademska slikarica

Izložba Koraljke Polaček u Malom Lošinju: Primorski motivi – nezaobilazne mačke

Bojan Purić

Koraljka Polaček / Foto Bojan Purić

Koraljka Polaček / Foto Bojan Purić

Izložba akrila na platnu



Akademska slikarica Koraljka Polaček, Zagrepčanka koja već godinama živi u Cresu i ondje predaje likovnu kulturu u OŠ Frane Petrića, ponovo ima izložbu u Malom Lošinju.


U Gradskoj knjižnici i čitaonici do 2. rujna bit će postavljeno petnaest akrila na platnu načinjenih prošle i ove godine, pod nazivom »Summertime«.


Mačke su najuočljiviji akteri na slikama primorskih motiva, uglavnom noćnih, što ne čudi, s obzirom na autoričino dugogodišnje bavljenje kućnim ljubimcima.




Ovom prilikom je Mirjana Savinc za jesen najavila aukciju likovnih radova različitih umjetnika, sa svrhom prikupljanja novca za opremanje prostorija Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju »Ruka u ruci«, u koje bi ta organizacija u dogledno vrijeme trebala useliti, a Polaček će se uključiti doniranjem jedne od slika.


Osim autorice, na otvaranju su govorile Armida Vlašić i Sara Širola iz Gradske knjižnice, s tim da je Širola pročitala ulomak iz kataloga izložbe, autora Predraga Vukovića koji je svojedobno autorici predavao na akademiji.