"Izbrisano/Cancelled" u MSU

Leo Katunarić Kadele predstavlja interaktivnu instalaciju kojom se bavi pitanjem identiteta

Hina

Foto MSU

Foto MSU

Tim projektom autor analizira i prezentira procese stvaranja i brisanja identiteta u globalnoj digitalnoj kulturi, kroz interakciju ljudskog tijela, digitalnog sučelja i izvođenjem vlastitog identiteta u tradicionalnim tehnikama, najavljeno je iz Muzeja suvremene umjetnosti



ZAGREBLeo Katunarić Kadele na izložbi »Izbrisano/Cancelled«, koja se otvara u zagrebačkoj MSU galeriji, predstavlja svoj autorski projekt, interaktivnu instalaciju kojom se bavi pitanjem identiteta. Tim projektom autor analizira i prezentira procese stvaranja i brisanja identiteta u globalnoj digitalnoj kulturi, kroz interakciju ljudskog tijela, digitalnog sučelja i izvođenjem vlastitog identiteta u tradicionalnim tehnikama, najavljeno je iz Muzeja suvremene umjetnosti.



Izložena interaktivna instalacija sastavljena je po uputama računalnog programa koje je analiziralo podatke iz online faze projekta. Sastoji se od mreže međusobno povezanih ekrana, od računala, 3D printera, fotografija, ploča s informacijama i TV-monitora te niza slika na platnu velikih dimenzija. Iz MSU-a kažu kako Leo Katunarić Kadele više od deset godina realizira projekte u kojima preispituje odnose moći u komunikaciji ljudskog izvođača uživo i digitalnih sučelja, a djeluje pomoću hibridnih umjetničkih formi koje nastaju iz kazališnog, performerskog, multimedijskog i računalnog iskustva.
Jedan od najkontroverznijih umjetnika svoje generacije obrazovan je kao kazališni redatelj, ali razvija polifonu umjetničku praksu stalnim širenjem u medijima i formama, dodaju. Realizirao je pedesetak kazališnih predstava i scenskih događanja te je autor više dramskih tekstova, objavljivanih u Hrvatskoj i Italiji. Od 1994. do 2000. ravnatelj je Zagrebačkoga kazališta mladih, a od 1998. do 2010. surađuje s najvećim svjetskim kazališnim festivalom Iberoamericano u Bogoti, Kolumbija, gdje 2000. kurira veliku prezentaciju hrvatske suvremene umjetnosti. Umjetničke projekte i samostalne izložbe realizira u Japanu, Kini, Indiji, Kolumbiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Italiji, Njemačkoj, Meksiku, Bosni i Hercegovini, Siriji, Hrvatskoj i Vijetnamu, a kreira i brojne međunarodne projekte u digitalnom mrežnom sučelju. Osnivač je KadeleGrupe i LK2_Lab, umjetničkih kolektiva/istraživačkih koordinacija te MaxArtFesta, festivala suvremene umjetnosti. Izložba će biti otvorena do 13. ožujka, a njezina je kustosica Snježana Pintarić.