18. ČAnsonfest

Izložba “Brodovi su isti ka i judi: Umjetnost je toliko široka da se različiti mediji isprepliću

Marko Dobrecović

Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN

Izložbe likovnih radova kao popratni program ČAnsonfesta održavaju se već nekoliko godina te su postale tradicionalne



KASTAV – U sklopu popratnog programa osamnaestog izdanja ČAnsonfesta, otvorena je izložba pod nazivom »Brodovi su isti ka i judi« u crkvici sv. Trojice na kastavskoj Lokvini, izložba likovnih radova Galerije Brešan.


Okupljeni su imali priliku pogledati radove Ane Barbić Katičić, Emila Bobanovića Čolića, Martina Borodača, Vjekoslava Brešića, Jakova Budeše, Žarka Čovića, Josipa Diminića, Antuna Hallera, Saše Jantoleka, Ive Kaline, Ante Kaštelančića, Miroslava Krsteskog, Helene Mardešić Sikora, Baneta Milenkovića, Miloša Popovića, Sanje Simeunović Bajec, Mattea Mate Solisa, Radovana Rajka Svilara, Nikoline Šimunović, Josipa Škerlja, Mirjane Zirdum i Srećka Žitnika.


Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN


U suradnji s Igorom Brešanom, izložbe likovnih radova kao popratni program ČAnsonfesta održavaju se već nekoliko godina, te su postale tradicionalne. Igor Brešan je prijatelj festivala koji se kao kantautor pojavljivao i u glazbenom dijelu festivala. Važnost izložbe podcrtao je i umjetnički ravnatelj ČAnsonfesta Saša Matovina.




– Umjetnost je toliko široka da se različiti mediji kojima se umjetnik izražava često isprepliću. Izložbe povodom ČAnsonfesta su nam važne, jer njima pokušavamo zaokružiti priču i upotpuniti festivalski tjedan. Ovogodišnja tema je takva da je ponijela naslov »Brodovi su isti ka i judi.« To je misao iz opusa Tome Bebića koji je veliko ime hrvatske kantautorske glazbe, rekao je Matovina.


Splitski umjetnik Igor Brešan postavio je svaku dosadašnju izložbu u sklopu ČAnsonfesta, a na otvaranju pozvao je publiku da je posjete. – Pozivam ljude da dođu doživjeti izložbu; neka razapnu svoja jedra, dobiju malo nade i zadovoljstva. Izložba ostaje otvorena do 31. kolovoza.


Snimio Marko GRACIN

Snimio Marko GRACIN