Galerija »Juraj Klović«

HDLU Rijeka poziva na izložbu “Nemir” Georgette Yvette Ponte

Kim Cuculić

Picasa

Picasa



RIJEKA – HDLU Rijeka poziva na izložbu »Nemir« umjetnice Georgette Yvette Ponté, što će biti otvorena u utorak 6. srpnja u 20 sati u galeriji »Juraj Klović«. Kako u tekstu »Apoteoza ženskosti« piše Enes Quien, iznimno marljiva i vrijedna riječka kiparica i slikarica, riječju, umjetnica, prava radoholičarka Georgette Yvette Ponté, studirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je i diplomirala na odsjeku za kiparstvo.


– Kvaliteta njezinih radova, i skulptura, a kasnije sve više i više slika, vrlo je visoka. No, vrlo rano, vrlo mlada, počela je osjećati nelagodu koju je već počela proživljavati na studiju. Budućnost koja joj je s obzirom na talent, kreativnost i marljivost obećana, sada je ovdje dokazana i ovom samostalnom izložbom slika aktova velikoga formata koju je nazvala ‘’Nemir’’, upravo zbog toga njezinog doživljaja koji joj se odrazio na stavove i svjetonazor, napisao je Quien.


Izložba ostaje otvorena do 20. srpnja, a radno vrijeme je od 10 do 13 i od 17 do 20 sati, subotom od 10 do 13 sati, a nedjeljom je zatvoreno.