Video projekcija i izložba

FOTO U Klubu Sušačana obilježena 29. obljetnica profesionalnog stvaranja riječke umjetnice Diane Rosandić Živković

Claudia Bošković

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

Ona je urbana, ruralna, ona je maritimna i planinska, ona je vanzemaljska – sve je to obuhvatila u svojim radovima, istaknula je Danijela Bačić-Karković



U Klubu Sušačana večeras je predstavljena video projekcija „Moj moza(i)k 3“ u režiji Igora Modrića i otvorenje izložbe kolaža povodom 29. obljetnice profesionalnog stvaranja riječke umjetnice Diane Rosandić Živković, članice Društva hrvatskih književnika i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika koja je dosada objavila 24 knjige te imala niz zajedničkih samostalnih izložbi kolaža i mozaika.


Foto galerija: 29. obljetnica profesionalnog stvaranja Diane Rosandić Živković Foto: Ana Križanec


Naime, predstavljanju su sudjelovali i književna kritičarka Danijela Bačić-Karković, izložbu je otvorila Anita Rončević, a za gitarističku pratnju zaslužan je Zoran Papić Pape.





– Ona je i moderna i svevremena i starinska. Njezin jezik kreće se iz bajkovitog u hipermoderni frajerski sleng tamo gdje treba.


Ona je urbana, ruralna, ona je maritimna i planinska, ona je vanzemaljska – sve je to obuhvatila u svojim radovima.


Ona je jako sama u tome, ona ne kopira, ona je svoja, izložena je i mogućem podsmijehu i divljenju. Sve je to otvoreno i ona to čeka, istaknula je Bačić-Karković.