Četiri događanja

Grožnjanski jazz festival bez publike

Davor Hrvoj

Grožnjanski jazz festival

Grožnjanski jazz festival

Sve manifestacije održat će se u skladu s preporukom HZZJ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19GROŽNJAN  I ove godine će se u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu održati, među ostalim, četiri događanja koja su većim dijelom vezana uz jazz glazbu: Festival Jazz is Back – BP, JM međunarodna ljetna jazz škola, Croatia Drum Camp i JM svjetski jazz orkestar. Sve manifestacije održat će se u skladu s preporukom HZZJ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Zato će festival biti održan bez publike, ali uz live stream na kanalima koji će biti objavljeni na portalu HGM-a, a za Školu i Camp prostori će biti prilagođeni propisanim mjerama zaštite, uz obavezno korištenje dezinficijensa, poštivanje razmaka, manjeg broja polaznika u spavaćim sobama, bez doticaja s kuhinjom i maksimalnim korištenjem otvorenih prostora.


Program

Jazz is Back B.P. 2020. – Grožnjan, Terasa Belvedere
14. 7. Ethno Croatia
15. 7. Big Band Pula & Branko Sterpin
16. 7. FiloSofia
17. 7. – Grožnjan All Stars
18. 7. The Cool Jazz Duo – Saša Nestorović i Veljko Glodić – promocija CD-a »Lydian Orbit«.
19. 7. Mimika
20. 7. Croatia Drum Camp concert & guests Aaron Their, Famoudou Don Moye and Karlheinz Miklin Jr.
21. 7. Lela Kaplowitz & Grožnjan All Stars
22. 7. Zagreb in Graz – The New Generation
23. 7. Elvis Stanić Progressive Project Group
24. 7. Soaring into Bird’s Centennial feat. Jack Cooper (Alto Sax) – Music by Charlie Parker«
25. 7. B.P. Evening: Jazz Continuo – Mario Mavrin, Primož Grašič, Vid Jamnik/JMI World
Jazz Orchestra & Luis Bonilla
26. 7. JM International Music School – finale
27. 7. JM Jazz World Orchestra & Luis Bonilla
Tijekom festivala biti će projekcija fotografija Davora Hrvoja.


Predavači na jazz školi, koja će biti održana od 15. do 27. srpnja, bit će saksofonist Jack Cooper, gitarist Elvis Stanić, klavirist Joe Kaplowitz, pjevačica Lela Kaplowitz, basist Goran Rukavina, bubnjar Karlheinz Miklin mlađi i trombonist Luis Bonilla. Voditelj škole je Bonilla koji će također, od 21. do 27. srpnja, voditi probe Svjetskog jazz orkestra glazbenih mladeži. Predavači na Croatia Drum Campu, koji će se održati od 15. do 21 srpnja, bit će

Famoudou Don Moye, Karlheinz Miklin mlađi i Aaron Thier. Istodobno s ovim događanjima, od 14. do 27. srpnja održat će se tradicionalni jazz festival Jazz is Back – BP, koji je posvećen Bošku Petroviću, a na kojem će, između ostalih, nastupiti profesori i polaznici tečajeva.