Dobre želje u online varijanti

Glazbeno društvo Spinčići ove godine šalje čestitku preko YouTubea

Jakov Kršovnik

Foto: MARKO GRACIN

Foto: MARKO GRACIN

Posebnost snimke je što su uz članove puhačkog projekta sudjelovali i polaznici internog glazbenog tečaja, od kojih neki svirati uče tek dva do tri mjeseca



Glazbeno društvo Spinčići ove godine šalje online božićnu i novogodišnju čestitku preko YouTubea. Zbog epidemioloških mjera onemogućeno im je održavanje proba i koncerata, kažu, pa neće moći održati ni svoj tradicionalni »Božićni i Novoletni koncert«. Tako su se odlučili na još jedan online projekt kako bi svima poželjeli sretan Božić i novu godinu.


U svojim su domovima članovi GD-a Spinčići mobitelom snimili svoju dionicu tradicionalne engleske božićne pjesme »We Wish You a Merry Christmas« te sve pojedinačne snimke objedinili u videu »Glazbeno društvo Spinčići – We Wish You a Merry Christmas« koji se može pogledati na njihovom YouTube kanalu. Kao i za 1. maj, mlađi članovi orkestra odradili su pripremu s dirigentom Darkom Čargonjom, a posebnost ove snimke i videa je što su uz članove puhačkog projekta sudjelovali i polaznici internog glazbenog tečaja, od kojih neki svirati uče tek dva do tri mjeseca.


– Na njih smo posebno ponosni, kažu iz GD -aSpinčići pa dodaju da se interni glazbeni tečaj više od mjesec dana održava online, preko Skypea i Vibera te da, uz to, polaznici dostavljaju snimke odsviranih vježbi učiteljima, koji ih preslušaju te im pošalju povratnu informaciju.
– Uz našu izvedbu poznate pjesme »We Wish You a Merry Christmas« želimo svoj našoj vjernoj publici i svim ljudima dobre volje sretan Božić i novo leto, zaključuju čestitku iz Glazbenog društva Spinčići.