HKD na Sušaku

FOTO/VIDEO Premijerno izveden “RockeRin – mjuzikl iz školskih klupa”, otvorena i izložba fotografija Petra Fabijana

Valentina Botica

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza

"RockeRin" povezuje 13 riječkih pjesama s nosača zvuka "PjesmaRica" i "PjesmaRica 2"



Premijera dječjeg mjuzikla “RockeRin” i otvorenje prateće izložbe Petra Fabijana


Nakon uspjeha projekta “PjesmaRica,” u kojem su zborovi Rijeke i okolice izvodili obrade riječkih pop rock pjesama, stigao je nastavak – novi riječki mjuzikl “RockeRin – mjuzikl iz školskih klupa” premijerno je izveden u utorak u HKD-u na Sušaku.


“RockeRin” povezuje 13 riječkih pjesama s nosača zvuka “PjesmaRica” i “PjesmaRica 2” te ih uklapa u simpatičnu srednjoškolsku priču o djevojci Marianne koja se vraća iz Irske u Rijeku, gdje upoznaje novo društvo.





Foto galerija: Mjuzikl Rockerin i izložba fotografija Petra Fabijana Foto: Vedran Karuza


Uoči premijere, u atriju HKD-a otvorena je izložba fotografija Petra Fabijana. Fotografije su nastale kao dio projekta “PjesmaRica.” Jelena Fabijan, jedna od ključnih organizatorica projekta, rekla je: “Mjuzikl je nastavak projekta PjesmaRica i PjesmaRica 2. Dok smo radili na mjuziklu, napravili smo i knjižicu za koju smo zamolili Petra, koji surađuje s nama od početka što se tiče fotografije i videa, da napravi neke nove fotografije našeg grada. Tako je započelo, pa smo potom odlučili da ćemo od tih fotografija napraviti i izložbu. Najljepša hvala Petru na svemu jer bez njega ništa.”


Petar Fabijan, inače Jelenin suprug, našalio se: “Ja i Jelena surađujemo i na drugim poljima, ne samo na foto, video i mjuziklima. Hvala cijeloj ekipi RockeRina što su mi dali priliku da izlažem pred ovoliko ljudi. Da je samo izložba, ne bi nitko došao, a sad ću moći reći da je bilo sto ljudi na izložbi.”
Fabijan je dodatno pojasnio:


“Fotografije su nastale kao ilustracija pjesama u PjesmaRici, a onda se ta ideja proširila tako da sam ja napravio seriju fotografija grada i u biti sam dao svoje viđenje, ali u nekom urbanom stilu.” Kako je najavio, izložba će vjerojatno biti prodajna, a sva dobit će biti donirana Udruzi Arij, koja je nositelj projekta uz osnovne škole Zamet, Kantridu i Trsat.