U Svečanoj dvorani Zajednice Talijana

Duo Eolian održat će koncert u Circolu: S Debussyjem prvi put pred riječkom publikom

Edita Burburan

Veronika Ćiković i Lucija Stilinović

Veronika Ćiković i Lucija Stilinović

Veronika Ćiković na harfi te Lucija Stilinović na flauti.



U Svečanoj dvorani Zajednice Talijana – Circolo 27. studenoga u 19.30 sati duo Eolian, odnosno mlade glazbenice Veronika Ćiković i Lucija Stilinović održat će koncert za flautu i harfu. Na koncertu će izvesti djela Bacha, Faurea, Saint-Saënsa, Salzeda te jednu posebnu točku – Debussyjev »Preludij za poslijepodne jednog fauna« u transkripciji za flautu i harfu. To poznato djelo, u manje poznatom ruhu, prvi put u Hrvatskoj izvele su na Festivalu sv. Marka u svibnju 2021., a kojim će se sada prvi put predstaviti i riječkoj publici.


Lucija Stilinović (Zagreb, 1995.) je uz završenu Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi Renate Penezić, diplomirala na Manhattan School of Music u New Yorku u klasi Roberta Langevina, solo flautista Njujorške filharmonije, dok je diplomski studij završila na Kraljevskom konzervatoriju u Antwerpenu. Jednogodišnje usavršavanje završila je prošle godine na Music and Arts University of the city of Vienna u klasi Karl-Heinza Schütza, solo flautista Bečke opere i filharmonije. Važno je spomenuti i da je položila audiciju 2018. godine za Mediteranski orkestar mladih pod umjetničkim vodstvom Kazushija Ona te je bila na turneji po Francuskoj.


Veronika Ćiković rođena je 1997. godine u Rijeci. Završila je Muzičku akademiju u Zagrebu, nakon čega se usavršavala u Milanu u klasi profesorice Irine Zingg te na akademiji Harp Masters Academy u Švicarskoj. Kao solistica, dobitnica je brojnih nacionalnih i međunarodnih nagrada. Već od početka studija stječe profesionalna orkestralna iskustva u orkestrima kao što su Zagrebačka filharmonija, Simfonijski orkestar HRT-a, HNK Zagreb, HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci i Cantus Ansambl.




Godine 2018. položila je audiciju te nastupala kao članica Mediteranskog orkestra mladih.


Spomenimo još i da je ulaz na koncert slobodan uz obaveznu COVID-potvrdu.