Niz ilustriranih eseja

Knjiga koja bi vas mogla nasmijati: “Dragi autore ili kako odbiti remek-djelo”

S.M.

Foto: PR

Foto: PR

Kako bi izgledale odbijenice autorima najvećih djela svjetske književnosti kada bi svoj rukopis željeli objaviti u 21. stoljećuNakladnička kuća Znanje predstavlja Dragi autore ili kako odbiti remek-djelo, zbirku kratkih eseja koji će natjerati na razmišljanje o umjetničkim slobodama te istovremeno nasmijati sve one koji su čitajući klasike svjetske književnosti iz užitka ili obveze barem jednom pomislili: „Dobro, pa tko je zaključio da je baš dobra ideja objaviti ovu stvar?!“ ili „Kontroverzno. Nema šanse da bi ovo djelo u današnje vrijeme stiglo do polica knjižara.“


Niz duhovitih ilustriranih eseja autora Riccarda Bozzia i ilustratora Giancarla Ascaria i Pie Valentinis, dočarava kritike, pritiske i izazove umjetničkim slobodama s kojima bi se najhvaljeniji autori svih vremena morali suočiti kada bi svoja djela htjeli objaviti danas.


Dragi autore ili kako odbiti remek-djelo, u prijevodu Maje Klarić, dostupan je u knjižarama diljem zemlje te u webshopu Znanje.


Dragi autore ili kako odbiti remek-djelo
Kako bi izgledalo da su se najpoznatiji pisci svih vremena morali nositi s današnjom izdavačkom industrijom, marketinškim zahtjevima, autocenzurom i političkom korektnošću? Mnoga remek-djela vjerojatno ne bi ugledala svjetlo dana.


Ova knjiga pokušava dočarati kako bi izgledale odbijenice koje bi autori poput Homera, Shakespearea, Prousta, Tolstoja, Nabokova, Becketta možda primili da su živi i danas.


Dragi_autore_ili_kako_odbiti_remek_djelo


“Dragi g. Shakespeare,


Pokušat ću biti što sažetiji:


Biti.


Nema pitanja.”


 


“Same,


Tekst ti je strašan. Ali da ti nešto kažem.


Ako ne želiš doživjeti potpuni kazališni i književni fijasko: Godot se na kraju mora pojaviti.”