LJETNO KINO

Art-kino nastavlja projekcije na otvorenom u kolovozu: Program otvara dobitnik Zlatnog medvjeda

Hina

Foto Art-kino Croatia

Foto Art-kino Croatia

 Program u kolovozu otvara rumunjska komedija "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" Radu Judea, jednog od najoriginalnijih europskih redatelja današnjice. Film je dobitnik Zlatnog medvjeda za najbolji film.



RIJEKA – Riječko Art-kino nastavlja u kolovozu nastavlja s projekcijama u svom Ljetnom kinu, u dvorištu Kapucinskog samostana, u neposrednoj blizini dvorane kina, program otvara rumunjska komedija, a zatvara američki dugometražni film.


Program u kolovozu otvara rumunjska komedija “Baksuzno bubanje ili bezumni pornić” Radu Judea, jednog od najoriginalnijih europskih redatelja današnjice. Film je dobitnik Zlatnog medvjeda za najbolji film.


U srijedu, 3. kolovoza na program Ljetnog Art-kina stiže “Drive My Car” Ryûsukea Hamaguchija, dobitnik ovogodišnjeg Oscara za najbolji međunarodni film. Temelji se na istoimenoj noveli Harukija Murakamija. Na festivalu u Cannesu je osvojio Nagradu za najbolji scenarij, Nagradu FIPRESCI i nagradu Ekumenskog žirija. Filmu je dodijeljena i nagrada Zlatni globus za najbolji međunarodni film.




Zaljubljenici u film moći će pogledati i “Muškarca iz snova” njemačke redateljice Marije Schrader, “Belfast” Kennetha Branagha i “Paralelne majke” Pedra Almodovara.


Na programu su i novi film Joachima Triera “Najgora osoba na svijetu” i provokativna slovenska komedija o milenijalcima “Prasica” redateljice Tijane Zinajić.


Za kraj filmskog programa u kolovozu u Ljetnom kinu, od 20. kolovoza, prikazat će se drugi dugometražni film američkog dvojca poznatijeg kao Daniels (Daniel Kwan i Daniel Scheinert) “Sve u isto vrijeme”.