Izložba

Ana Grubić “Prisutnost” u Galeriji Juraj Klović

Davor Mandić

Ana Grubić "Uzlijetanje"

Ana Grubić "Uzlijetanje"

Izložba će biti otvorena do 21. svibnja 2020. godine, a može se pogledati u radno vrijeme Galerije svakim danom osim nedjelje od 10 do 13 satiRIJEKA – Samostalna izložba Ane Grubić »Prisutnost« otvorena je u riječkoj Galeriji Juraj Klović.


Kako kaže Katerina Jovanović, serija radova pod nazivom »Prisutnost« nastala je u duljem i isprekidanom periodu (2018. – 2020.), a predstavlja autoričine nove eksperimente i stremljenja u umjetnosti.


– Ona je još jednu u nizu umjetničkih manifestacija, svojevrsni revival Ane Grubić koja zadržava kontinuitet stvaranja po istom problemskom ključu, a istovremeno nudi novi moment odmičući se od grafike i rabeći akvarel kao oruđe koje najpreciznije odražava njezine umjetničke preokupacije – kaže Jovanović.
Ana Grubić rođena je 1976. godine u Rijeci. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Rijeci, na Odjelu likovne kulture s izbornim kolegijem grafike kod profesora Josipa Butkovića. Aktivno je djelovala i u Kalkografskom ateljeu na Sušaku. Izlagala je u zemlji i inozemstvu.


Izložba će biti otvorena do 21. svibnja 2020. godine, a može se pogledati u radno vrijeme Galerije svakim danom osim nedjelje od 10 do 13 sati