Napredovanje

Veliko priznanje: Hrvatski stručnjak Domagoj Đukec preuzeo odjel dizajna BMW-a

Edi ProdanDomagoj Đukec, dosadašnji voditelj dizajna BMW i te BMW M modela, preuzeo je Odjel dizajna marke BMW u cjelosti. Konsolidacija dizajnerske odgovornosti osljedno će usmjeriti dizajn marke BMW prema modernim proizvodima prepoznatljivog karaktera.BMW grupa stoga je njegovo imeobanje početak cjelovite reorganiziacije Odjela za dizajn. Jozef Kaban, dosadašnji voditelj Odjela dizajna za ključne modele marke BMW, preuzeo je Odjel dizajna marke Rolls-Royce.


Reorganizacija Odjela za dizajn BMW grupe znak je naše buduće orijentacije. Nova struktura osigurat će veću učinkovitost, brzinu i agilnost u procesu kreiranja dizajna. Nove odgovornosti će odrediti smjer dizajna za pojedinačne marke i uskladiti ih s budućim zahtjevima, izjavio je prvi čovjek Odjela za dizajn BMW grupe, Adrian van Hooydonk.


Đukec je inače rođen 1975. godine u Frankfurtu, majka mu je Međimurka, a otac Podravac. Prvi je dizajnerski posao dobio 1998. godine u Volkswagenu, da bi svoju punu autorsku afirmaciju doživio u Citroenu. Njegov je prvi dizajnerski rad  u toj tvrtki C4 coupe, a hrvatska ga je javnost “otkrila” sredinom prošlog desetljeća kad je osmislio limuzinu Citroen C5.
Prelaskom u BMW, gdje su ga tražili odmah nakon završetka školovanja, kreće njegov streloviti uspon u globalnom smislu. A nama je posebno bilo drago što je svoj rad, monovolumen BMW 2 Activ Tourer na veliku prezentaciju doveo u – Zadar. Koncern BMW sada ima dva hrvatska dizajnera, u Miniju se odličnim radovima iskazuje Riječanaka Ana Zadnik.