Po početnoj cijeni od 1 dolar

Senazcionalna aukcija! Na prodaju idu fascinantna vozila viđena u filmu Mad Max: Fury Road

T.I.

Među ludim vozilima koja su posebno ručno nadograđena i adaptirana, nalazi se i grandiozni kamion The Doof Wagon koji je u filmu bio prethodnica zlih War Boysa, neka vrsta postapokaliptične ratne trube s moćnim sound systemomČinjenicu da je jedna najuzbudljivijih akcijskih filmskih franšiza ikad, serijal o Mad Maxu između ostalog duguje i nestvarno unikatnom voznom parku korištenom u četiri filma. Iako počesto kao da su napravljeni od dijelovi skupljenih na auto-otpadu, neodvojivi su dio prepoznatljive estetike zamišljenog distopijskog postapokaliptičnog svijeta iz budućnosti.


Zamislite mogućnost da jedan od takvih ikonografskih komada završi u vašoj garaži? Mi s ovih geografskih paralele i dužina možemo samo sanjati o tome, ali postoje bogati sretnici k tome još obožavatelji automobila i filma koji bi si mogli priuštiti tako nešto samo da dobiju priliku.


U slučaju Mad Maxa, upravo su je dobili. Naime, australska aukcijska kuća Lloyds Auctioneers za dva tjedna kreće s aukcijom 13 vozila koja su preživjela snimanje posljednjeg nastavka Mad Maxa, Fury Road iz 2016., po mnogima najboljeg nastavka serije i jednog od najboljih akcijskih filmova svih vremena.
Među ludim vozilima koja su posebno ručno nadograđena i adaptirana, nalazi se i grandiozni kamion The Doof Wagon koji je u filmu bio prethodnica zlih War Boysa, neka vrsta postapokaliptične ratne trube s moćnim sound systemom, orkestrom bubnjeva i frenetičnim gitaristom koji visi na užadi i praši rifove iz pakla.


Na aukciji je i vozilo War Rig glavnog ženskog lika u filmu Imperator Furiosa (u interpretaciji Charlize Theron), a uz njih Gigahorse, Nux Car, Razor Cola, Pole Car, Sabre Tooth, Fire Car, Caltrop: El Dorado, Buggy: Ratrod Chev, konvojska vozila Elvis i Flamer te Buick oboružan mitraljezom s vojnog Hummera.


Sve ih možete pogledati u galeriji:

Foto galerija: Mad Max Fury Road vozilaPrema slikama i dostupnim informacijama, čini se da će sva vozila imati na sebi svu opremu i detalje viđene u filmu. Nema procjene koliko bi automobili mogli postići cijenu, svaka aukcija počinje s cijenom od 1 dolar, ali će bez sumnje neki od njih postizati šesterocifrene brojke, ako ne i sedmeroznamenkaste, odnosno milijunske dolarske iznose. Ova senzacionalna aukcija će se održati 26. rujna i neće proći u tišini već dobiti veliki publicitet s obzirom da će se prenositi uživo u Australiji.