Nastavlja ostavštinu

Land Rover Defender Works Trophy moćnik je za novu generaciju avanturista

Edi ProdanLand Rover Classic nastavlja zadivljujuću ekspedicijsku ostavštinu originalnog Defendera s ograničenom serijom avanturističkih vozila Defender Works V8 Trophy za ekskluzivno natjecanje pa području imanja dvorca Eastnor što će se održati ove godine.


Na temelju redizajnirane specifikacije Defender Works V8 za razdoblje 2012-2016, koju je razvio Land Rover Classic, uključujući 5,0-litreni V8 benzinski pogon snage 405 KS, potom automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa i sveobuhvatne poboljšane pakete ovjesa, upravljanja i kočenja, vozila Trophy sadrže širok raspon dodatnih nadogradnji posebno prilagođenih za terensku uporabu.


Dvadeset i pet primjeraka Defendera Works V8 Trophy, u mješavini dizajna modela 90 i 110 bit će ekskluzivno dorađen u jedinstvenoj žutoj boji s odgovarajućim 16-inčnim čeličnim kotačima. Tu je i lak »narvik black« na lukovima kotača, poklopcu motora i stražnjim vratima. Ova serija dobiva i LED farove, »heritage« prednju masku, jedinstvene značke Land Rover Trophy i grafiku za sudjelovanje na događajima personaliziranu za svakog kupca.
Defender Works V8 Trophy osmišljen je za rješavanje najzahtjevnijih izazova izdržljivosti. Dodatni komplet za sve terene uključuje prednje vitlo, ekspedicijski kavez, nosač krova, zaštitu podvozja, povišeni usis zraka kao posebne i gume za duboko blato.


Iznutra dolazi potpuno crna presvlaka od kože Windsor sa sportskim sjedalima Recaro, kontrastnim žutim šavovima i satnom pločicom Land Rover Trophy Elliota Browna. Opremljen je i vlastiti Classic Infotainment sustav Land Rover Classic s integriranom navigacijom i povezivanjem mobilnih uređaja.


Kasnije ove godine, kupci Defender Works V8 Trophy bit će pozvani na obuku i natjecanje u ekskluzivnoj trodnevnoj avanturi u dvorcu Eastnor u Herefordshireu – duhovnom domu Land Roverovih terenskih treninga, testiranja i razvoja.


– Land Rover Defender oduvijek je bio više nego samo vozilo, njegova sposobnost i pogodnost za kopnene ekspedicije i terensko natjecanje znači da je poznat po tome što je u stanju »pobjeći« od svega, zaputiti se tamo gdje drugi ne smiju. Novi Land Rover Trophy ima cilj baš to – oživjeti sve svoje sposobnosti za novu generaciju avanturista. Iskustva su ključni dio DNK Land Rover Classica i cijeli ovaj koncept dolazi izravno iz povratnih informacija koje smo dobili. Naši kupci žele stvoriti vlastite priče, boriti se s ožiljcima i patinom svojim vozilima Works V8 Trophy od prvog dana, podstičući razgovore uz logorsku vatru s entuzijastima istomišljenicima, istaknuo je Dan Pink, direktor Land Rover Classica.