Premijera u Münchenu

Dacia predstavlja novi obiteljski karavan Jogger sa sedam sjedećih mjesta

T.I.

Dacia Jogger savršen je obiteljski automobil za bijeg u prirodu, a novi model utjelovljuje pragmatični i autentični duh te pustolovnu prirodu na kojoj marka nastavlja graditi svoj identitet, priopćili su iz tvrtkeU nizu zanimljivih najava premijera novih automobila na International Mobility Showu u Münchenu od 6. do 12. rujna, za spomenuti je i novi model rumunjske Dacije koja se  u 22 godine razvoja pod Renault grupom razvila u respektabilnu tvrtku sa sve većim ugledom na europskom tržištu. O tome najbolji svjedoči činjenica da je Dacia daleko najveći rumunjski izvoznik i da na njihove proizvode otpada gotovo 10 posto svog rumunjskog izvoza.


Ovaj put je riječ o modelu Jogger koji jasno cilja na ljude kojima treba veliki prostor u automobilu, bilo riječ o aktivnim ljudima posvećenim bavljenju raznim “outdoor” aktivnostima i sportovima, ili onima s velikim obiteljima s obzirom da u maksimalnom kapacitetu ima čak 7 sjedala, a usput izvana zadržava izgled „normalnog“ karavana.


Kao što u priopćenju iz tvrtke stoji, izabrali su „jednostavno, snažno i međunarodno ime koje asocira na sport, prirodu i pozitivnu energiju“.  Dacia Jogger savršen je obiteljski automobil za bijeg u prirodu, a novi model utjelovljuje pragmatični i autentični duh te pustolovnu prirodu na kojoj marka nastavlja graditi svoj identitet.
“Bilo u konfiguraciji s pet ili sedam sjedala, svestrani Dacia Jogger najbolji je suputnik velikih obitelji koje vjerno prati na svakodnevnim pustolovinama i izletima u prirodu. Dacia je prije svega pragmatična marka. Zato svojim kupcima nudi vozilo u kojem će u potpunoj slobodi dijeliti lijepe trenutke s prijateljima i obitelji” – navodi se u priopćenju.


Unutrašnjost kabine do sada još nije prezentirana, ali s obzirom na to da se Dacia trudi smanjiti troškove kako bi što više snizila cijene, očekuje se da će nadzorna ploča praktički biti kopija već poznatog modela Stepway. No Jogger će u unutrašnjosti biti znatno praktičniji zahvaljujući svom trorednom rasporedu ili dvorednoj konfiguraciji s ogromnim prtljažnim prostorom iza zadnjih stražnjih sjedala.


Model će predstaviti glavni direktor marke Dacia, Denis Le Voto na početku Mobility Showa 6. rujna, koji se po prvi put odvija u Münchenu, nakon što se desetljećima održavao u Frankfurtu.