Nekvalitetno gorivo - najskuplje gorivo

Briga o limenom ljubimcu: Držite se ovoga i autoserviser vam više neće izbijati novac iz džepa

NL native

Uvijek birajte provjerena goriva

Uvijek birajte provjerena gorivaBrigom o vozilu, usvajanjem stila vožnje kojim se smanjuje potrošnja goriva i emisija ispušnih plinova te odabirom kvalitetnog goriva, možete utjecati na smanjenje potrošnje goriva i uštedjeti čak i više od 20 posto kućnog budžeta za stavku goriva ili najmanje 2.500 kuna godišnje (izračun na osnovi prosječnog automobila koji troši 8 litara benzina na 100 kilometara i 15.000 prijeđenih kilometara godišnje). 


Naglašavamo, ne štedite na odabiru i kupnji kvalitetnog goriva, jer ono omogućava da motor vašeg automobila dugo vremena dobro radi, što za vaš budžet znači potencijalno veliku uštedu.


Iz iskustva sigurno znate da čim vaš autoserviser uzme alat u ruke, brojčanik već u startu pokazuje trošak od nekoliko stotina kuna prije no što je promijenio ijedan dio na vozilu.


Kupujte provjereno gorivo
Pridržavanje uputa koje daje proizvođač preduvjet je kvalitetnog rada i dugovječnosti automobila.


Većini je upravo gorivo jako važan parametar, jer kvalitetna goriva omogućuju bolju iskorištenost snage motora, pa kad koristimo adekvatno gorivo, vožnja je dinamičnija, brža, žustrija.


Vožnja mora biti prilagođena prometnim pravilima, ali je svakako ugodnija.


Stoga uvijek birajte provjerena goriva, poput onih koja nose oznaku Class Plus jer imaju dokazano povoljniji učinak na motore.


Ako vozite automobil s turbobenzinskim motorom, nemojte se libiti uliti mu i gorivo koje nosi oznaku 100 Class Plus.Na taj ćete način još poboljšati dinamiku, smanjiti potrošnju i ekološki djelovati na okolinu. 


I savjet – nikad ne koristite gorivo nižeg oktanskog broja od propisanog jer će vam kroz neko vrijeme te načelne »uštede« prouzročiti velike probleme i izdatke za popravak motora. 


Gorivo je skupo, no kretati se mora, ali neka to bude s kvalitetnim gorivima.


Ostale savjete za racionalnu vožnju pogledajte OVDJE.