ŠTO JE UZROK?

Vlasnik izgorjelog bara na plaži Mel u Kamporu: ‘Ovo je već četvrti požar ovdje, svi su izbili između dva i tri ujutro’

Marinko Glavan, Hrvoje Hodak

Foto DVD Rab

Foto DVD Rab

Naš ugostiteljski objekt u potpunosti je izgorio, a to nije prvi takav slučaj. U zadnjih nekoliko godina na istom području, u krugu od svega stotinjak metara, ovo je već četvrti požar, kazao je Ante StaničićUgostiteljski objekt Beach bar Del Mar na plaži Mel u Kamporu u potpunosti je izgorio u požaru koji je buknuo u noćnim satima u subotu. Nakon obavljenog očevida, PU primorsko-goranska izvijestila je da je tehnički uzrok nastanka požara isključen te da »policija nastavlja kriminalističko istraživanje radi utvrđivanjem svih relevantnih činjenica i okolnosti izbijanja ovog požara.«


No, prema riječima Ante Staničića, vlasnika Del Mara, objekta površine 140 četvornih metara koji je jučer u zoru nestao u požaru, to nisu jedini požari koji su zadnjih nekoliko godina zabilježeni na ovoj plaži te, po svemu sudeći, niti ovaj nije izbio slučajno.


Četvrti požar


– Naš ugostiteljski objekt u potpunosti je izgorio, a to nije prvi takav slučaj. U zadnjih nekoliko godina na istom području, u krugu od svega stotinjak metara, ovo je već četvrti požar.
Možemo nagađati i ne znam hoćemo li ikad saznati pravu istinu, ali riječ je o već četvrtom požaru, na vrlo malom prostoru, unatrag nekoliko godina, a svi su izbili u isto doba godine, pred početak sezone, i u isto doba, između dva i tri sata ujutro.


Nismo nikad imali nikakvih problema ni s kim, niti naznaka da bi se ovako nešto moglo dogoditi, rekao nam je Staničić prije završetka policijskog očevida.