Uzalud čekali

Vlak HŽ-a uopće nije krenuo s kolodvora, kondukter nije došao na posao

Portal Novi list

Ilustracija (ne prikazuje vlak iz teksta) / Foto Borna Filic/PIXSELL

Ilustracija (ne prikazuje vlak iz teksta) / Foto Borna Filic/PIXSELL

HŽ se ispričao zbog ove situacije. Evo kako oni objašnjavaju što se tu dogodilo.Vlak na relaciji Šibenik-Perković-Split jutros uopće nije pošao sa šibenskog kolodvora iz bizarnog razloga. Kondukter nije došao na posao, a s obzirom na to da posada nije bila popunjena, kompozicija ne smije prometovati.


Na ovu se situaciju portalu Šibenski požalila putnica koja je ispričala kako je rano ustala da bi u 4.47 sati sjela na vlak do Perkovića da bi odatle presjela za Split.


“Svako jutro putujem vlakom na posao iz Šibenika, a jučer sam radila na daljinu, imam tu mogućnost.
U vlaku smo bile jedna studentica i ja, inače je najviše osam putnika na toj relaciji’, ispričala je žena za Šibenski.


Upitno je, dodaje, jesu li putnici koji na isti vlak čekaju na postajama u Mandalini i Ražinama uopće bili obaviješteni da nemaju vezu do Splita.


HŽ se ispričao zbog ove situacije. Evo kako oni objašnjavaju što se tu dogodilo.


“Ispričavamo se putnicima zbog otkazivanja vlakova. Kondukter koji je trebao pratiti ranojutarnje vlakove iz osobnih razloga nije došao na smjenu na vrijeme.


S obzirom da se vlakovi koje je trebao pratiti ne mogu u promet pustiti bez konduktera te da ugovorni autobusni prijevoznik nije mogao isporučiti autobuse u 60 minuta od predviđenog polaska prvog vlaka, danas, 31. svibnja došlo je do otkazivanja vlakova 5820 (Šibenik 4.53 – Perković 5.23) i 5821 (Perković 5.50 – Šibenik 6.21).


U vlaku 5820 bila su dva putnika. Putnici su bili prevezeni prvim sljedećim vlakovima, odnosno vlakovima 5800 (Šibenik 6.27 – Perković 6.57) i 5801 (Perković 7.04 – Šibenik 7.35)”, kažu u HŽ-u.