PROMET NORMALIZIRAN

Veliko nevrijeme u Osijeku, palo je 90 litara kiše po četvornom metru

P. N.

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Photo: Dubravka Petric/PIXSELLNevrijeme praćeno obilnom kišom, mjestimice i tučom, u subotu poslijepodne zahvatilo je grad Osijek.


U kratkome vremenu palo je oko 90 litara kiše po četvornome metru, bilo je dosta složenih intervencija pa su mobilizirane i dodatne snage javne vatrogasne postrojbe, ali i svih osječkih DVD-ova.


Sve relevantne službe promptno su reagirale te je u roku pola sata nakon prestanka nevrijemena situacija na terenu sanirana. Prometnice su očišćene, omogućen je tramvajski i autobusni promet.
– Službe su oko 15:30 sati počele zaprimati dojave građana te su u kratkome vremenu zaprimile oko 150 poziva. Uslijed jakoga vjetra u Ulici Matije Gupca odnesen je dio krova, u Višnjevcu je uslijed pada stabla oštećena elektroenergetska instalacija. Unikom je imao više od 15 intervencija zbog pada grana, a nekoliko prometnica u gradu bilo je poplavljeno, zbog čega je promet bio onemogućen – izvijestio je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.


– Sve službe hitno su reagirale pa je promet svuda u gradu ubrzo ponovno omogućen. Tramvajske linije funkcioniraju. Nakon što je stala kiša, službe Unikoma počele su čistiti ulice, a to će nastaviti i tijekom večeri. Nakon saniranja prometnica, vatrogasne službe prema prioritetima kreću sa sanacijom podruma – kazao je Radić.


Gradonačelnik je zahvalio službama Vodovoda, Unikoma, operativnim snagama Stožera civilne zaštite grada Osijeka, policiji, vatrogascima i svim sugrađanima koji su promptno reagirali. Upozorio je kako je i za sutra najavljen crveni meteo alarm te naglasio da su sve službe, kao i danas, u stanju pripravnosti i spremne odmah reagirati.


Uz gradonačelnika, na konferenciji za novinare bili su Dragan Vulin i Romano Kristić, načelnik i zamjenik načelnika gradskog stožera Civilne zaštite, Željko Mandić, direktor Vodovoda, Davor Vić, direktor Unikoma te ispred JPVP Osijeka Goran Ivković, zamjenik zapovjednika.