HRVATSKI EUROPARLAMENTARAC

Tomislav Sokol izabran za ključnu osobu EPP-a u novoosnovanom Odboru za zdravstvo

P. N.Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu doc. dr. sc. Tomislav Sokol izabran je za koordinatora Europske pučke stranke (EPP), najbrojnije političke grupacije u Europskom parlamentu koja broji 176 zastupnika iz svih država članica. Sokol će tako u Europskom parlamentu biti ključna osoba EPP-a za temu zdravstva te će biti zadužen za definiranje i jačanje europskih zdravstvenih politika te praćenje njihove provedbe.


 


„Moj zadatak kao ključne osobe EPP-a za područje zdravstva je razvijati politike kojima ćemo poboljšati javno zdravstvo u EU i unaprijediti kvalitetu života naših građana. U skladu s tim, osobito ću biti posvećen poboljšanju jednakog pristupa zdravstvenoj zaštiti, da svi građani u EU imaju pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama s ciljem smanjenja postojećih nejednakosti između različitih država članica. Također, moj rad će biti usmjeren prema rješavanju pitanja kao što su nestašice lijekova, prevenciji bolesti te promicanju prekogranične zdravstvene suradnje. U kontekstu nadolazeće revizije propisa EU-a o lijekovima, jedan od mojih glavnih prioriteta će biti stvaranje uvjeta kojim ćemo omogućiti istraživanje i razvoj novih i inovativnih lijekova u EU, budući da trenutno zaostajemo u tom području za ostalim velikim silama poput SAD-a. Ostajem predan poboljšanju zdravstvene skrbi, kako na EU razini, tako i u Hrvatskoj te vjerujem da ćemo postići važne ciljeve i pridonijeti zdravlju naših građana“ – naglasio je zastupnik Sokol.
 


U svom intenzivnom i dugotrajnom radu u području zdravstva zastupnik Sokol daje svoj maksimalan profesionalni doprinos budući da su zdravstvene teme usko povezane uz njegovo područje interesa što su prepoznale i njegove kolege iz EPP-a, izabravši ga za koordinatora EPP-a u novoosnovanom SANT odboru.