POMORSKA NESREĆA

Teže ozlijeđeni putnik evakuiran sa jedrilice i prevezen u bolnicu: Ozlijedio se pri skoku u more

P. N.

Ilustracija SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

Ilustracija SNIMIO: SERGEJ DRECHSLER

Zahtjev za medicinskim transportom ozlijeđenog uputio je voditelj jedrilice danas, 19. srpnja u 12.26 sati psredstvom Državne uprave za zaštitu i spašavanje, slijedom čega je iz nadležnosti MRCC Rijeka pokrenuta koordiniranu MEDEVAC akcija.Službenici Lučke kapetanije Zadar u koordiniranoj akciji izvršili evakuaciju i hitan medicinski transport ozlijeđenoga mlađeg putnika sa jedrilice i prevezli ga u Zadar, gdje je preuzet u daljnje medicinsko postupanje od strane djelatnika Hitne medicinske pomoći.


Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanje na moru (MRCC Rijeka) organizirala je u suradnji sa Lučkom kapetanijom Zadar evakuaciju pacijenta i hitan medicinski transport prema Općoj bolnici Zadar za stradalog putnika jedrilice „Gustac“, koji je zadobio teže tjelesne ozljede u predjelu prsišta prilikom pokušaja skoka u more, sa sjeverne strane otoka Sestrunja.


u suradnji sa LK Zadar. Službenici LK Zadar ozlijeđenog su evakuirali sa jedrilice i prevezli u Zadar, kamo su pristali u 13.45h i predali ga djelatnicima HMP Zadar, u daljnje medicinsko postupanje prema Općoj bolnici Zadar, čime je ova akcija uspješno završena.