Superzvijezda u visinama

Komedija je gotova: Zrakoplov u koji se ukrcao Đoković poletio iz Melbournea

Hina

Novak Đoković u zračnoj luci u Melbourneu

Novak Đoković u zračnoj luci u Melbourneu

Srpski igrač se u nedjelju navečer u Melbourneu ukrcao na let Emiratesa za Dubai, samo nekoliko sati nakon presude, rekao je Reutersov svjedok.MELBOURNE – Teniska superzvijezda Novak Đoković ukrcao se u nedjelju u zrakoplov kako bi otišao iz Australije nakon što je Savezni sud potvrdio vladinu odluku o ukidanju njegove vize uz obrazloženje da Đokovićeva odluka da se ne cijepi protiv koronavirusa predstavlja rizik za zemlju.


Jednoglasna odluka tročlanog sudačkog vijeća zadala je posljednji udarac Đokovićevim nadama da će osvojiti rekordnu 21. Grand Slam pobjedu na Australian Openu.

Srpski igrač se u nedjelju navečer u Melbourneu ukrcao na let Emiratesa za Dubai, samo nekoliko sati nakon presude, rekao je Reutersov svjedok.


Zrakoplov je poletio nešto iza 22,30 sati po lokalnom vremenu.


Let je zaokružio putovanje koje je započelo kada su Đokovića, najboljeg svjetskog igrača, 6. siječnja prvi put pritvorile australske imigracijske vlasti, a sud naredio da ga pusti na slobodu 10. siječnja.


Zatim je ponovno pritvoren u subotu.


Đoković je nakon odluke saveznog suda u nedjelju rekao da je izuzetno razočaran jer to znači da ne može sudjelovati na turniru koji počinje u ponedjeljak.


“Poštujem presudu i surađivat ću s nadležnim tijelima u vezi s mojim odlaskom iz zemlje”, rekao je u priopćenju i poželio uspjeh turniru.


Đoković, 34, uložio je žalbu na korištenje diskrecijskih ovlasti ministra za imigraciju Alexa Hawkea koji je ukinuo njegovu vizu.


Ministar je rekao da bi Đoković mogao biti prijetnja javnom redu jer će njegova prisutnost potaknuti raspoloženje protiv cijepljenja usred najgoreg vala epidemije koronavirusa u Australiji.