Tragedija u Italiji

Petero mrtvih u jednom talijanskom domu umirovljenika; vjerojatno su se otrovali ugljičnim monoksidom

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Ostalih pet je, zajedno s dvoje njegovatelja, u kritičnom stanju, nakon što su se vjerojatno otrovali. vam potvrditi informaciju o pet smrtnih slučajeva. Svih sedam je hospitaliziranoPetero korisnika doma umirovljenika smještenog južno od Rima pronađeno je u subotu mrtvo, a ostalih pet je, zajedno s dvoje njegovatelja, u kritičnom stanju, nakon što su se vjerojatno otrovali ugljičnim monoksidom, priopćile su vlasti.


“Nažalost, možemo vam potvrditi informaciju o pet smrtnih slučajeva. Još je pet štićenika i dvoje njegovatelja u teškom stanju. Svih sedam je hospitalizirano”, rekao je AFP-u glasnogovornik rimskih karabinjera.


Njegovatelji koji su stigli u jutarnju smjenu u dom umirovljenika u Lanuviju, u kojemu je živjelo 10 štićenika, pronašli su 12 osoba bez svijesti, a ubrzo se ustanovilo da ih je petero umrlo, vjerojatno od posljedica trovanja.
Petero preživjelih štićenika hitna služba prevezla je u obližnju bolnicu, a dvoje njegovatelja u bolnicu u Rimu.


“Kod svih su zamijećeni simptomi trovanja ugljičnim monoksidom”, stoji u priopćenju regionalne krizne udruge za borbu protiv covida iz Lazija.


Svi zaposlenici i korisnici doma u četvrtak su testirani na covid-19. Kod devetero štićenika i troje zaposlenika rezultati su bili pozitivni.


Svi su u subotu ujutro trebali biti premješteni u specijalizirane ustanove, rekli su iz udruge.