Mjere ostaju

U BiH u utorak tisuću novozaraženih i 69 umrlih od COVID-a

Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

To znači da će zabrana većih okupljanja te kretanja u noćnim satima najvjerojatnije ostati na snazi i za božićne i novogodišnje blagdane.U Bosni i Hercegovini u utorak je potvrđeno nešto više od tisuću novih slučajeva zaraze koronavirusom te ponovno razmjerno veliki broj umrlih jer je potvrđeno da je od covida-19 u protekla 24 sata preminulo najmanje 69 osoba.


Kako su izvijestili entitetski zavodi za javno zdravstvo, od ponedjeljka je testirano oko tri i pol tisuće uzoraka, a zaraza je potvrđena kod 690 osoba s područja Federacije BiH te 322 iz Republike Srpske.


U Federaciji je bilo 37 smrtnih slučajeva povezanih sa zarazom, a u RS umrlo je 28 pacijenata koji su se liječili od covida.
U distriktu Brčko umrle su još četiri zaražene osobe.


Ukupni broj zaraženih potvrđenih u BiH od početka pandemije sada je veći od 96.000 dok je broj umrlih blizu 3100.


Postojeće mjere ograničenja na snazi u BiH neće se pooštravati, a krizni stožer Ministarstva zdravstva Federacije BiH odlučio je da će već postojeće mjere ostati na snazi najmanje do kraja godine.


To znači da će zabrana većih okupljanja te kretanja u noćnim satima najvjerojatnije ostati na snazi i za božićne i novogodišnje blagdane.