Žalbeni postupak

Talijansko tužiteljstvo traži 12 godina zatvora za “sotonu” koji je seksualno zlostavljao tinejdžere

P. N.

Screenshot

Screenshot

Među obredima inicijacije, osim seksualnog zlostavljanja, bio je, prema riječima tužitelja, i vampirski ugriz

Dvanaest godina zatvora za seksualno zlostavljanje i porobljavanje – toliko traži talijanski glavni državni odvjetnik u žalbenom sudskom postupku protiv Mattea Valdambrinija, studenta koji je  navodno bio na čelu sotonističke sekte koja je zlostavljala tinejdžere.Dvadesetšestogodišnji Valdambrini nije bio prisutan, kada je tužiteljica Angela Pietroiusti,  tužiteljica koja je koordinirala i istragu firentinskog tima prije odlaska na Žalbeni sud, zatražila kaznu. Prema prvostupanjskoj presudi u prosincu 2021., Valdambrini je osuđen na šest godina zatvora za pet seksualnih napada, ali je oslobođen najteže optužbe za porobljavanje ljudi i šest drugih epizoda seksualnog zlostavljanja.


Matteo Valdambrini / Screenshot


Očekuje se očitovanje odvjetnika obrane Sigfrida Feynesa 24. svibnja, a zatim će se suci povući kako bi odlučili.


 


Majka dvojice dječaka prijavila
 


Istraga je započela kada se policiji obratila jedna majka, zabrinuta zbog ponašanja dvojice sinova, koji su kroz nekoliko mjeseci prisustvovali čudnim sastancima u šumi. “Čudno su se ponašali, nisu  više imali povjerenja u mene, već su slijepo slušali njega. Našla sam sotonističke crteže koji su prikazivali primjerice ubijene zečeve”, ispričala je svojedobno majka dvojice dječaka za talijansku televiziju RAI1.


 


Vrag odbaren nadnaravnim moćima


 


Valdambrini je navodno uvjerio sljedbenike da je on Omen, vrag, obdaren nadnaravnim moćima. Nadalje, uvjeravao ih je da su izabrani i da su u prethodnom životu imali drugi identitet – Atena, Amon, Lilit – s misijom spašavanja svijeta. Sastanci su, smatra tužiteljstvo, održani u bivšoj psihijatrijskoj bolnici Banti u Firenci, u Villi Sbertoli u Pistoji, u Villi Cicognini i u bivšoj tvornici cementa u Pratu. Među obredima inicijacije, osim seksualnog zlostavljanja, bio je, prema riječima tužitelja, i vampirski ugriz: Valdambrini bi ugrizao sljedbenika za ruku.