PD

Talijanski demokrati suočavaju se s izbornim porazom, mladima nude “miraz” od 10.000 eura

Hina

Foto Screenshot Twitter

Foto Screenshot Twitter

PD se suočava s teškim zadatkom sprječavanja pobjede desnice na izborima 25. rujnaTalijanska Demokratska stranka (PD) ponudit će mladima “miraz” od 10.000 eura kada napune 18 godina, navodi se u manifestu te stranke lijevog centra objavljenom u petak uoči parlamentarnih izbora idućeg mjeseca.


PD se suočava s teškim zadatkom sprječavanja pobjede desnice na izborima 25. rujna.


Stranački program sadrži velika obećanja, poput dodatne plaće radnicima i izgradnje 500.000 domova u okviru programa socijalnog stanovanja.
“Mladi su motor budućnosti Italije”, tvitao je čelnik stranke Enrico Letta u petak uz popis obećanja kojima želi privući mlade birače.Letta je rekao da je takozvani miraz usmjeren na pomoć mladima u financiranju daljnjeg školovanja, plaćanju smještaja ili pokretanju posla u zemlji u kojoj se većina socijalnih davanja odnosi na mirovine.


Stranka je također predložila državno jamstvo na hipoteke za kupnju prve nekretnine, doprinos od 2000 eura studentima za stanarine i smanjenje dobne granice za glasanje na 16 sa sadašnjih 18 godina.


PD po anketama osvaja 23 posto glasova, a najveću podršku ima desna stranka Braćo Italije Giorgije Meloni koja dominira konzervativnom koalicijom s Ligom Mattea Salvinija i strankom Naprijed Italijo bivšeg premijera Silvija Berlusconija.


Prošlotjedno istraživanje pokazalo je da je desnica na putu da osvoji veliku većinu u oba doma parlamenta.