Trgovina ljudima

RAZBIJEN KRIMINALNI LANAC U CRNOJ GORI Držali u ropstvu 93 Tajvanca, prisiljavali ih na internetske prevare

Hina

NL arhiva

NL arhiva

Crnogorska policija je u četvrtak pretresla tri iznajmljene vile u Podgorici. »U tim objektima zatečene su 93 osobe iz Tajvana kojima je bilo ograničeno kretanje, oduzete putovnice i oni su, kako se sumnja, držani pod prisilom«, priopćeno je iz Uprave policije Crne GorePODGORICA Crnogorska policija objavila je u četvrtak da je razbila najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu i uhitila osam osoba koje su osumnjičene da su organizatori kriminalne skupine koja je u Crnoj Gori držala u ropstvu više od 90 državljana Tajvana kako bi za njih obavljali internetske prijevare.


»Službenici Uprave policije u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužiteljstvom jučer su proveli međunarodnu akciju kojom je otkriven i prekinut najveći lanac trgovine ljudima na Balkanu u posljednje vrijeme. Za sada je lišeno slobode osam osoba zbog sumnje da su počinili kazneno djelo trgovine ljudima i kazneno djelo stvaranje kriminalne organizacije«, priopćila je policija dodavši da je identificirala 12 žrtava kaznenog djela, a da je u obradi 85 osoba.


U međunarodnoj akciji koja je provedena u suradnji s Interpolom i Europolom, crnogorska policija je u četvrtak pretresla tri iznajmljene vile u Podgorici.
»U tim objektima zatečene su 93 osobe iz Tajvana kojima je bilo ograničeno kretanje, oduzete putovnice i oni su, kako se sumnja, držani pod prisilom«, priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.