Epidemija

Prvi slovenski pacijent s koronavirusom boravio u Maroku s tri Hrvata

Hina

Reuters

Reuters

Bila je to grupa od 15 turista koji su u Maroko otputovali u organizaciji jedne slovenske turističke agencije, njih 12 iz Slovenije i tri iz Hrvatske, doznaje STA od jednog sudionika putovanjaLJUBLJANA Prvi slovenski pacijent zaražen koronavirusom, koji je u srijedu hospitaliziran, boravio je prije toga desetak dana u Maroku u skupini turista u kojoj su se nalazila i tri hrvatska državljana, navodi u četvrtak Slovenska tiskovna agencija STA.


Bila je to grupa od 15 turista koji su u Maroko otputovali u organizaciji jedne slovenske turističke agencije, njih 12 iz Slovenije i tri iz Hrvatske, doznaje STA od jednog sudionika putovanja.


Ostali turisti, koji su s kasnije hospitaliziranim Ljubljančaninom putovali u Maroko, nisu s njime družili i bili u čestom i bliskom kontaktu, jer je zadnjih nekoliko dana putovanja preležao u svojoj sobi, a neimenovani sugovornik STA  navodi da se s oboljelim nije ni vratio istim letom u Sloveniju.
Muškarac, za kojega se u srijedu pokazalo da je pozitivan na koronavirus, navodno je po Maroku desetak dana putovao motociklom.


Danas je testirana i njegova supruga, a nalaz je bio negativan, no unatoč tome privremeno ostaje kod kuće. Ubrzano se traže i ostale osobe s kojima je oboljeli bio u kontaktu od subote kad je došao u zemlju, prenose slovenski mediji.