Atentat na "kalifa"

Pentagon objavio snimku napada na bivšeg vođu Islamske države. Sa sobom ubio i svoje dvoje djece?

Hina

Reuters

ReutersPentagon je u srijedu objavio prve slike napada američkih specijalaca proteklog vikenda na »kalifa« Abu Bakr al-Bagdadija u Siriji, kad se, rečeno je, vođa Islamske države ubio detonirajući prsluk.


Deklasificirani, zrnati, crno-bijeli zračni video snimci iz subotnjeg napada pokazali su kako se američke snage za posebne operacije približavaju Bagdadijevu skloništu i zrakoplove koji pucaju na militante u blizini.


Najdramatičniji video prikazuje ogromni, crni dim koji se uzdiže s tla nakon što su vojne bombe sravnile Bagdadijev kompleks u Siriji.
Mornarički general Kenneth McKenzie, zapovjednik američkog Središnjeg zapovjedništva, koje nadgleda američke snage na Bliskom Istoku, informirajući novinare upozorio je da militantna skupina može pokušati organizirati »napad za odmazdu«.


Uništavanje kompleksa vodilo se idejom da to ne postane mjesto na kojem se odaje počast ili na bilo koji drugi način pamti.


Irački džihadista Bagdadi, koji se proglasio »kalifom« svih muslimana i vođom Islamske države, umro je detonirajući samoubilački prsluk dok je bježao u slijepi tunel kad su ga okružile elitne američke specijalne jedinice.


McKenzie je rekao da je Bagdadi sa sobom odveo dvoje djece i da su obojica ubijena.


Reuters


ReutersReuters


ReutersReuters


ReutersReuters


Reuters