Neobična pljačka

Ovaj je bijelobradi muškarac opljačkao banku, pa bacao ukradeni novac i vikao: “Sretan Božić!”

Hina

Reuters

ReutersMuškarac s bijelom bradom pritvoren je uz jamčevinu od 10.000 dolara zbog pljačke banke u Coloradu i bacanja ukradenog novca u zrak uz povike »Sretan Božić« prolaznicima, izvijestili su u utorak policija i lokalni mediji.


David Wayne Oliver (65), uhićen je u obližnjem kafiću Starbucks nakon što je opljačkao Academy banku u Colorado Springsu u ponedjeljak popodne, priopćila je policija.


Dodala je da je osumnjičeni »prijetio upotrebom oružja« i napustio banku s neutvrđenom količinom novca.
Policijski glasnogovornik nije bio dostupan za komentar, ali je lokalna tv postaja KKTV izvijestila kako je očevidac Dion Pascale rekao da je Oliver izašao iz banke i bacao novac posvuda.


»Počeo je bacati novac iz torbe prije nego što je povikao: ‘Sretan Božić’«, citirala je tv postaja Pascalea.Očevidac je dodao kako su prolaznici uzeli dio novca i vratili ga banci, dok je Oliver ušetao u Starbucks, sjeo i čekao policiju da ga uhiti, izvijestio je KKTV.


List The Denver Post prenio je izjavu policije kako je iz banke nestalo tisuće dolara, dodajući kako nema indicija da je Oliver u pljački upotrijebio oružje.


Policijske fotografije pokazuju Olivera sa sijedo-bijelom kosom i potpuno bijelom bradom. Trenutno se nalazi u okružnom zatvoru El Paso gdje čeka prvo pojavljivanje na sudu koje je zakazano za četvrtak. Još nije poznato ima li odvjetnika.