Odgovor na američke tvrdnja

Moskva: Putin u Iranu neće razgovarati o mogućoj nabavi iranskih dronova

Hina

Reuters

Reuters

Iran je odbacio američku izjavu. Tehnološka suradnja između Rusije i Irana doista postoji, rekao je Teheran, ali počela je mnogo prije rata u UkrajiniRuski predsjednik Vladimir Putin ne planira razgovarati o mogućoj nabavi dronova od Irana tijekom skorašnjeg posjeta Teheranu, rekao je u srijedu njegov glasnogovornik Dmitrij Peskov, a prenijela je državna novinska agencija Interfax.


Peskov je odbio komentirati postoje li bilo kakvi planovi za kupnju takve opreme, kao što su to u ponedjeljak tvrdile Sjedinjene Države.


Američki savjetnik za nacionalnu sigurnost Jake Sullivan rekao je da Washington posjeduje informacije koje pokazuju da se iranska vlada priprema Rusiju opskrbiti s do nekoliko stotina bespilotnih dronova, uključujući i one s oružjem.
Iran je odbacio američku izjavu. Tehnološka suradnja između Rusije i Irana doista postoji, rekao je Teheran, ali počela je mnogo prije rata u Ukrajini.


Kremlj je u utorak objavio da će Putin sljedeći tjedan otputovati u Iran kako bi se sastao s predsjednikom Ebrahimom Raisijem i turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom.


Službeno, sastanak trojice predsjednika država trebao bi biti o poboljšanju stanja u Siriji u kojoj traje građanski rat.