Uhićen

Krvoproliće u Japanu. Sin šefa gradskog vijeća ubio četvero ljudi, sukob s policijom trajao 12 sati

Hina

Reuters

Reuters

Pucnjave su izuzetno rijetke u Japanu, gdje je posjedovanje oružja strogo reguliranoMuškarac (31) uhićen je u petak u ruralnom Japanu zbog sumnje da je počinio ubojstvo nakon što su četiri osobe ubijene u rijetkom incidentu s pucnjavom i ubadanjem nožem koji je uključivao 12-satni sukob s policijom, objavila je javna televizija NHK.


Osumnjičenik, sin čelnika gradskog vijeća Nakana u prefekturi Nagano, skrivao se u očevoj kući nakon što je navodno upucao dvojicu policajaca koji su stigli na mjesto događaja kao odgovor na dojavu da je žena izbodena nožem, rekao je NHK.


Dva policajca i žena prevezeni su u bolnicu i proglašeni mrtvima u roku od nekoliko sati, javljaju mediji.
Još jedna starija žena također je umrla nakon navodnog napada. Ležala je na tlu ispred kuće od četvrtka poslijepodne i policija nije uspjela doći do nje, javljaju mediji.


NHK je rekao da je osumnjičenik bio odjeven u kamuflažu i da je u pucnjavi navodno koristio nešto što je ličilo na lovačku pušku.


Policija je uhitila muškarca oko 4,30 ujutro u petak, oko 12 sati nakon prvog poziva hitnoj službi, javljaju mediji.


Pucnjave su izuzetno rijetke u Japanu, gdje je posjedovanje oružja strogo regulirano i svatko tko želi posjedovati oružje mora proći kroz rigorozan postupak provjere.


Osumnjičenik je imao dozvolu za lovačku pušku, javlja NHK.


Majka osumnjičenika i još jedan rođak koji su bili s njim u kući pobjegli su oko 20,30 sati. odnosno ponoći, navodi se u izvješćima.


Poznato je nekoliko drugih detalja, uključujući i motiv osumnjičenika.


Policija prefekture Nagano trebala bi održati konferenciju za novinare u petak u podne.


(Hina) xtam ytam