Pandemija

OBOREN REKORD Italija prvi puta ima više od 10.000 novooboljelih, no smrtnost je manja nego u ožujku

Hina

Reuters

Reuters

Ministarstvo je objavilo i da je 55 osoba umrlo, što je niži broj nego dan ranije kada ih je bilo 83 a daleko niži od vrhunca pandemije u ožujku i travnju kada je dosegnut rekord od više od 900 smrtnih slučajeva u jednom danuItalija je u petak registrirala 10.010 novih slučajeva koronavirusa u 24 sata, objavilo je ministarstvo zdravstva, što je najviši broj od početka pandemije.


U četvrtak je ta zemlja također imala rekordni broj od 8804 novooboljelih.


Ministarstvo je objavilo i da je 55 osoba umrlo, što je niži broj nego dan ranije kada ih je bilo 83 a daleko niži od vrhunca pandemije u ožujku i travnju kada je dosegnut rekord od više od 900 smrtnih slučajeva u jednom danu.
Broj ljudi na intenzivnoj njezi se povećava, i u petak ih je 638. Za usporedbu, u drugoj polovici srpnja na intenzivnoj njezi bilo je prosječno oko 40 ljudi.


Talijanska vlada u utorak je nametnula nove mjere vezane uz okupljanja, posjete restoranima i bavljenje sportom, u pokušaju da uspori širenje infekcije.


Neki smatraju da su mjere previše ograničene i dio lokalnih čelnika poziva na agresivnije akcije u njihovim pokrajinama.


Premijer Giuseppe Conte isključio je ponovno uvođenje nacionalnog ‘lockdowna’, ali ministri u vladi mogli bi se sastati tijekom vikenda kako bi razgovarali o jačanju sadašnjih mjera, rekao je jedan izvor.