Izbori u BiH

Još nije gotovo? Krišto ima blagu prednost pred Komšićem, uskoro objava novih podataka

Hina

Reuters

ReutersŽeljko Komšić, Denis Bećirović i Željka Cvijanović proglasili su pobjedu u utrci za članove Predsjedništva BiH, a prema podacima s nešto više od polovice obrađenih biračkih mjesta koje je u ponoć objavilo Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Borjana Krišto imala je malu prednost u odnosu na Komšića.


Do ponoći je SIP dobio podatke s nešto manje od 55 posto obrađenih biračkih mjesta i po tome je Krišto imala 117 tisuća glasova ili 51,36 posto, a Komšić 48,64 posto.


Bećirović je pred Izetbegovićem vodio s 55 naprama 39 posto osvojenih glasova, a Cvijanović nad Mirkom Šarovićem s 51 prema 36 posto osvojenih glasova.
SIP će nove podatke s biračkih mjesta objaviti u 9 sati.


Željko Komšić je, podsjetimo, u nedjelju nešto prije 23 sata u Sarajevu praktično proglasio pobjedu na izborima za člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata nakon što je na temelju 75 posto prebrojanih glasova postalo jasno da je on dobio potporu 70 posto birača, a Borjana Krišto manje od 30 posto.


“Jasno je tko će biti članovi Predsjedništva BiH i kako će izgledati struktura vlasti u budućim parlamentima”, kazao je Komšić pred svojim pristalicama u središnjici njegove Demokratske fronte (DF).


Njegova je teza kako na temelju izbornih rezultata, primjerice iz Livna, proistječe da za njegovu protukandidatkinju nije glasao ni dobar dio ljudi koji inače glasaju za HDZ.