Zastrašujuće brojke

Italija: Epidemija koronavirus odnijela više od 33 tisuće života, još uvijek više od 50 tisuća zaraženih

Hina

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja / REUTERS

Italija je jedna od najpogođenijih zemalja / REUTERS

Iz Civilne zaštite naveli su kako je do sada u Italiji koja ima 60 milijuna stanovnika provedeno 2,29 milijuna testiranja na koronavirus.U Italiji je broj smrtnih slučajeva povezanih s koronavirusom u srijedu bio 117 što je povećanje u odnosu na utorak kada je umrlo 78 osoba, izvijestila je služba Civilne zaštite te zemlje koja je potvrdila i kako je povećan broj novozaraženih jer ih je u srijedu bilo 584 a dan ranije 397.


Ukupni broj umrlih od izbijanja epidemije 21. veljače u Italiji je sada nešto iznad 33 tisuće i to je ujedno treći najveći broj smrtnih slučajeva u jednoj državi nakon SAD-a i Velike Britanije.


Zaraza koronavirusom u Italiji potvrđena je kod više od 231 tisuće osoba što je šesti najveći zbroj na svijetu nakon SAD-a, Brazila, Rusije, Španjolske i Britanije.
Trenutačno je u Italiji nešto manje od 51 tisuće osoba koje se tretiraju kao oboljele od koronavirusa dok ih je dan ranije bilo nešto manje od 53 tisuće.


Na intenzivnoj je skrbi u srijedu bilo 505 osoba, manje nego u utorak kada ih je bilo 521 čime se održava smanjenje broja takvih slučajeva koje traje već duže vrijeme.


Od svih onih koji su bili zaraženi sada ih je 147 tisuća registrirano kao oporavljeno.


Iz Civilne zaštite naveli su kako je do sada u Italiji koja ima 60 milijuna stanovnika provedeno 2,29 milijuna testiranja na koronavirus.