Tragedija

Htjela je samo smršaviti: Mlada žena preminula 11 dana nakon operacije. Otvorena istraga o ubojstvu

P. N.

Ilustracija / Foto Pixabay

Ilustracija / Foto Pixabay

Desetak dana nakon zahvata žena počinje osjećati bol u trbuhu, grčevi su sve nepodnošljiviji. Stoga ju je 19. ožujka obitelj otpratila do hitne pomoći...28-godišnja žena preminula je jedanaest dana nakon kirurškog zahvata kojem se podvrgnula kako bi smršavila. Bio je to barijatrijski kirurški zahvat izveden u jednoj talijanskoj bolnici.


Barijatrijska metoda je laparoskopska metoda smanjivanja želuca, a namijenjena je pretilim osobama s indeksom tjelesne mase iznad 40.


Sada je milansko tužiteljstvo pokrenulo istragu o ubojstvu iz nehaja i naložilo pribavljanje medicinske dokumentacije, javlja Il Gazzettino.Isprva se činilo da je sve prošlo dobro…


Sve je počelo 8. ožujka. Mlada žena se podvrgnula kirurškom zahvatu u talijanskoj bolnici Humanitas radi  smanjenja tjelesne težine, što podrazumijeva ugradnju želučane premosnice i dovodi do smanjenog unosa  hrane i smanjenja količine kalorija koje tijelo apsorbira.


Isprva se činilo da je sve prošlo dobro, pacijentica je otpuštena iz bolnice bez ikakvih komplikacija. Desetak dana kasnije, međutim, počinje osjećati bol u trbuhu, grčevi su sve nepodnošljiviji.


Stoga ju je 19. ožujka obitelj otpratila do hitne pomoći bolnice u kojoj je operirana. Stanje joj se dodatno pogoršalo. Primljena je na intenzivnu njegu. Liječnici čine sve kako bi izbjegli najgore, ali žena umire isti dan, piše Il Gazzettino.


Zapljena medicinske dokumentacije


Da bi istražitelji shvatili što je krenulo po zlu, ravnatelj bolnice morat će podastrijeti medicinsku dokumentaciju. Roditelji preminule pacijentice odlučili su podnijeti prijavu.


Podnijeli su prijavu karabinjerima, a sada je milansko tužiteljstvo otvorilo istragu o ubojstvu iz nehaja, bez osumnjičenih  te zatražilo od karabinjera da zaplijene medicinsku dokumentaciju.


Vjerojatno će nalaz obdukcije istražiteljima pomoći u razumijevanju uzroka smrti mlade žene.