Solidarnost

Hrvatski Caritas počeo s prikupljanjem novca za pomoć Maroku, ovdje su upute kako pomoći

Hina

Reuters

Reuters

Središnji Maroko pogodio je snažan potres, koji je zahvatio nekoliko regijaHrvatski Caritas izvijestio je u nedjelju da kreće u akciju prikupljanja novčanih sredstava za pomoć potresom pogođenom Maroku i poručio kako je iznimno važno pokazati solidarnost i blizinu s onima koji trpe.


„Iznimno je važno pokazati solidarnost i blizinu s onima koji trpe, jer smo i sami osjetili razornu moć potresa i primili smo veliku pomoć od Caritasove mreže u Europi i svijetu“, naglasio je Hrvatski Caritas koji će sva prikupljena sredstva proslijediti Caritasu u Maroku.


„Svaka donacija bit će dobrodošla u pomoći i otklanjanju posljedica potresa za ionako vrlo ugrožene stanovnike. Pomoć će se najprije koristiti za osiguranje hrane, vode, higijenskih potrepština, privremena skloništa i psihosocijalnu pomoć, a kasnije za obnovu domova i normalizaciju života najugroženijih obitelji. Pomoć koju prikupimo bit će izraz solidarnosti, suosjećanja i podrške unesrećenima u Maroku“, navodi Caritas.
Građani i tvrtke svoj dar mogu u uputiti pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa 0906010 (0,83 eura/6,25 kn po pozivu; PDV uključen) ili uplatom na račun IBAN: 23400091100080340 (poziv na broj 109/23) – svrha uplate Potres Maroko.


Iz Hrvatskog Caritasa navode i da se jutros sastao tim biskupijskog Caritasa Rabat u Maroku koji je započeo koordinirati hitne mjere za pomoć stradalima u suradnji s međunarodnom mrežom Caritasa. Pripremaju pakete s osnovnim životnim namirnicama. Ravnatelj Biskupijskog Caritasa Rabat posjetio je stradala područja u nedjelju.


Caritas u Maroku moli za solidarnost, a pozivu za pomoć odaziva se i Hrvatski Caritas.


Središnji Maroko pogodio je snažan potres, koji je zahvatio nekoliko regija: Poginulo je više od 2000 ljudi, mnogo je ozlijeđenih, velik broj u kritičnom stanju. Pričinjena je i velika materijalna šteta.