Mještani šokirani

DRAMA U VELIKOJ BRITANIJI Mladu ženu usmrtili psi dok ih je šetala

P. N.

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Policija je priopćila kako su policajci na mjestu događaja zatekli i preuzeli osam pasa, a vlasnici tih pasa su identificirani, javlja BBCMlada žena je poginula, a druga je ozlijeđena u napadu pasa u četvrtak u Velikoj Britaniji.


Žrtva smrtonosnog napada pasa u Surreyu u Velikoj Britaniji u vrijeme napada šetala je brojne pse, otkrila je policija.


Naime, 28-godišnja šetačica pasa iz Londona napadnuta je u Caterhamu nešto prije 14:45 (GMT) u četvrtak, javio je BBC. Druga žena koja je ozlijeđena u napadu u međuvremenu je otpuštena iz bolnice.
Policija je priopćila kako su policajci na mjestu događaja zatekli i preuzeli osam pasa, a vlasnici tih pasa su identificirani i obaviješteni su o istrazi, javlja BBC.Nije riječ o psima zabranjenih pasmina, niti je druga žena bila povezana sa ženom koja je poginula, priopćila je policija.


Policajci koji su istraživali napad ogradili su područje Gravelly Hilla, mirno ruralno područje. Mještani su šokirani. Zasad nitko nije uhićen.


 


Vlasnicima pasa prijete visoke kazne


 


Prema britanskom zakonu, vlasniku psa koji usmrti osobu prijeti do 14 godina zatvora ili novčana kazna ili oboje. Vlasniku psa koji ozlijedi osobu pak prijeti do pet godina zatvora ili novčana kazna ili oboje, kako javlja Independent.


Foto SKY / Screenshot

Foto SKY / Screenshot


“Željela bih uvjeriti stanovnike da su svi psi uključeni u napad sada pod kontrolom dok istražujemo okolnosti tragedije”, rekla je istražiteljica Lyndsey Whatley. Forenzičari su bili na mjestu tragedije u petak dok su istražitelji pokušavali utvrditi kako su se  događaji odvijali u četvrtak. Identitet žene koju su usmrtili psi zasad nije poznat javnosti, ali lokalna policija obavijestila je njezinu obitelj o tragediji.
Richard Bream, koji vodi obližnji hotel za pse i mačke Mardens, rekao je da nikad prije nije čuo za napad psa u tom području.


Šeću prevelik broj pasa


“To područje, View Point, područje je na koje dolaze profesionalni šetači pasa svojim kombijima i izvode pse u šetnju. No primijetio sam: neki od ovih šetača pasa vode istovremeno u šetnju pet ili šest pasa, a to je prevelik broj”, kaže Richard Bream.


Žena koja je šetala tim područjem sa psom pasmine border collie nakon nesreće rekla je za BBC da je šokirana incidentom. “To je područje idealno za kružnu šetnju šumom i nikad prije nismo imali problema. Ovo je šokantno. Normalni psi to sigurno ne bi učinili”, zaključila je prolaznica.