Erasmus+

Djeca s invaliditetom učila plivati s vršnjacima

Sanja Gašpert

Erasmus+  Let’s swim beyond the handicaps primjer inkluzije djece s invaliditetom u društveni životOdržan je dvodnevni međunarodni sastanak i sportsko natjecanje u sklopu Erasmus+ projekta Let’s swim beyond the handicaps, čiji je cilj uključiti djecu s invaliditetom u društveni život, poboljšati kvalitetu njihovog života, odgajati ih i uključiti u plivačke treninge zajedno s njihovim vršnjacima kako bi otkrili svoje vještine i stvarali drukčije okruženje u kojem mogu slobodno vježbati.


Kako je istaknuto, kroz učenje plivanja u paru s vršnjacima bez poteškoća žele se stvoriti jednaki uvjeti i okolina prihvaćanja za djecu s tjelesnim invaliditetom.


Vodeći partner je organizacija je Karasu District Governorship iz Turske, dok su ostali partneri Bulgarian Sports Development Association (BSDA) iz Bugarske, Sport and Recreation Association for the Disabled »Kinitiko Ergastiri« iz Grčke, Karasu Genclik, Sanat ve Spor Kulubu Dernegi (Kargenc club) iz Turske te Sportski savez osoba s invaliditetom Grada Rijeke.
Projekt je sufinanciran od strane Europske unije preko programa Erasmus+ Sport – Collaborative Partnership, a ukupna financijska vrijednost projekta je 55.775 eura.