Erasmus

Učenici OŠ Centar u Portugalu stjecali znanja o održivom razvoju

Ingrid Šestan Kučić

Foto OŠ Centar

Foto OŠ CentarZahvaljujući Udruzi Žmergo i dvogodišnjem KA2 projektu financiranom u okviru Erasmus+ programa, učenici osmog razreda Osnovne škole Centar sudjelovali su na mobilnosti u portugalskom gradu Águeda.


Međunarodno djelovanje jedna je od važnih aktivnosti OŠ Centar, a ovo je bila prilika koja pridonosi izvrsnosti i prepoznatljivosti učenika na međunarodnoj razini.


Učenici su u Portugalu sudjelovali u kreativnim aktivnostima s ciljem produbljivanja znanja o održivom razvoju. Projekt su osmislile udruge iz zemalja sudionica- portugalska Psíentifica, Pikapere Selts iz Estonije, INSA Rouen Normandie iz Francuske, Sxedia stin poli iz Grčke i Udruga Žmergo iz Hrvatske.
Sudjelovali su u avanturističkoj igri otkrivanja grada, učili su o Europskom parlamentu i Erasmus projektima, osmislili su nekoliko aktivnosti kojima bi mladi mogli unaprijediti ekološku proizvodnju, ukidanje nejednakosti, očuvanje izvora energije i općenito brige za prirodu i život ljudi na Zemlji.


Projekt SDG4Youth sufinanciran je sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+ od strane Agência Nacional para a gestão do programa Juventude em Acção, portugalske nacionalne agencije.