Potraga za Dankom

Direktor centra za nestalu djecu: “Ovo je unaprijed planirano i smišljeno. Odgovor leži ovdje u Srbiji”

P. N.

Foto Twitter

Foto Twitter

Zaista mi je najveća želja, nada, da obitelj nije upletena u ovo. Mislim da bi to bio poraz cijelog društva, kaže Igor Jurić“Ovo je unaprijed planirano i smišljeno. Sve nagovješta da je morao postojati plan da se ovako nešto dogodi”, izjavio je Igor Jurić, direktor centra za nestalu i izgubljenu djecu,  govoreći o potrazi za nestalom Dankom Ilić.


Potraga za nestalom Dankom Ilić (2) iz Bora ušla je u sedmi dan, a najnoviji trag koji se analizira i provjerava je snimak iz Beča na kojemu se nalazi djevojčica koja liči na Danku. Bečka policija pokrenula je odmah istragu, a cijela nacija sada čeka da provjera pokaže tko je dijete s videa.


 


Mjesto nestanka je čudno
 


– Sigurno je to da se Danka ne nalazi na terenu koji je pretražen. Mnogo je toga nejasno, kako se dijete tu našlo, kako se izgubilo, kako je moguće da nije bilo auta i slično. To su pitanja na koja nemam odgovor. Teren je detaljno pretražen, netko nešto mora znati. Ovo je unaprijed planirano, unaprijed smišljeno. Taj uzrast od dvije godine je ključan, mjesto nestanka je čudno, sve nagovještava da je morao postojati plan da se ovako nešto dogodi – izjavio je Igor Jurić, kako javlja Kurir.Osvrnuo se i na snimak djevojčice koja odgovara opisu nestale Danke Ilić, a koji je nastao u centru Beča.


– Djevojčica liči na nestalu Danku. Želim se zahvaliti čovjeku koji je snimio, to je veliki uspjeh svih nas, uspjeli smo obavijestiti i ljude u dijaspori. Raspisana je potjernica, i to će se sigurno provjeriti. Ne smijemo isključiti naravno ovu mogućnost, ali mislim da odgovor leži ovdje u Srbiji – rekao je.


“Najveća nada mi je da obitelj nije upletena u nestanak”


Igor Jurić kaže i da sve okolnosti koje su dovele do nestanka Danke Ilić bude sumnju.


– Ja sam jako oprezan. Zaista mi je najveća želja, nada, da obitelj nije upletena u ovo. Mislim da bi to bio poraz cijelog društva. S obzirom na nepristupačnost terena, položaj automobila, kako je dijete nestalo – kaže Jurić.