Zaraza se širi

Danas četiri nova slučaja zaraze koronavirusom u Sloveniji

Hina

Reuters

Reuters

Što se tiče danas registrirane 4 nove zaraze, u jednom je slučaju  riječ o Slovencu koji je boravio u Italiji, u drugom se radi o djelatniku doma zdravlja u Metliki koji je bio u kontaktu sa zaraženim liječnikom, treći  je slučaj  Slovenac koji se vratio iz Austrije, a najnoviji 12. slučaj zaraze  je muškarac koji je zajedno s obitelju putovao u Španjolsku preko ItalijLJUBLJANA U Sloveniji su u subotu potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavljeno je na konferenciji za tisak u Ljubljani.


Direktorica Nacionalnog instituta za javno zdravlje rekla je da je do danas u 14 sati ukupno testirano 785 osoba, danas su potvrđena četiri nova slučaja zaraze, pa je s današnjim danom ukupno 12 slučajeva pozitivnog testa na koronavirus.


“Epidemiolozi rade noć i dan, nastavlja se i istraga slučaja zaraženog liječnika iz Metlike”, kazala je, dodavši da je u vezi s tim sinoćnjim slučajem testirano šest liječnikovih kolega, zdravstvenih djelatnika, ali su rezultati svih šest bili negativni.
Što se tiče danas registrirane 4 nove zaraze, u jednom je slučaju  riječ o Slovencu koji je boravio u Italiji, u drugom se radi o djelatniku doma zdravlja u Metliki koji je bio u kontaktu sa zaraženim liječnikom, treći  je slučaj  Slovenac koji se vratio iz Austrije, a najnoviji 12. slučaj zaraze  je muškarac koji je zajedno s obitelju putovao u Španjolsku preko Italije.


Zdravstvene vlasti preporučuju da se u Sloveniji zbog širenja zaraze otkažu veći skupovi i priredbe, o čemu će prema najavama u ponedjeljak raspravljati Vijeće za nacionalnu sigurnost.