Roman Prymula

Češki ministar zdravstva bančio po restoranima usred lockdowna

Hina, Portal Novi list

Roman Prymula / Foto Screenshot Facebook

Roman Prymula / Foto Screenshot Facebook

Na dužnosti od rujna, Roman Prymula prekršio je i obvezu nošenja maske u trenutku kada je ulazio u automobil kojima upravlja vozač, piše dnevnik BleskČeški ministar zdravstva u petak je zasut lavinama kritika pošto ga je fotograf snimio na izlasku iz restorana koji je trebao biti zatvoren prema propisima koje je njegovo ministarstvo donijelo u sklopu mjera borbe protiv širenja pandemije covida-19.


Na dužnosti od rujna, Roman Prymula prekršio je i obvezu nošenja maske u trenutku kada je ulazio u automobil kojima upravlja vozač, piše dnevnik Blesk.


Zbog te fotografije pljušte kritike na društvenim mrežama, a pridružio se i dio oporbe, pa čak i neki ljudi iz vladajuće koalicije.

“Propisi moraju vrijediti za sve, bez iznimke”, Prymula “ne može ostati ministar zdravstva”, napisao je ministar unutarnjih poslova Jan Hamaček, prenosi novinska agencija ČTK.


Hamaček je na čelu vladina kriznog stožera za pandemiju, a on i Prymula su iz dviju različitih političkih stranaka.


Prymula je na današnjoj press konferenciji odbio dati ostavku: “Nisam prekršio niti jednu mjeru”, poručio je.Češka Republika je od svih zemalja Europske unije sada najteže pogođena koronavirusom prema boju stanovnika s 1.845 umrlih na 223.000 zaraženih od ožujka.


Ljetos je i premijer Andrej Babiš bio žestoko kritiziran jer je ljetovao na Kreti, a pritom pozivao svoje sugrađane da ostanu u domovini.