Cijepljenje protiv COVID-a

Britanska baka primila je Pfizerovo cjepivo protiv koronavirusa. Kaže da se osjeća odlično

Hina

Reuters

Reuters

"Za mene je ovo kao neki kovitlac i još uvijek mi nije sve sjelo. Osjećam se odlično i sretna sam što ću se vratiti kući i provesti vrijeme s mojom obitelji", rekla je baka Margaret.LONDON – Margaret Keenan, 90-godišnja Britanka, prva osoba u svijetu koja je primila odobreno cjepivo protiv covida-19 kao obična građanka, a ne sudionica kliničkih ispitivanja, u srijedu je nakon što je otpuštena iz bolnice rekla da se osjeća odlično.


Fotografije Keenan obišle su svijet nakon što je u utorak cijepljena u svojoj lokalnoj bolnici u Coventryju, u središnjoj Engleskoj, uoči 91. rođendana.


Nakon izlaska iz bolnice, s plavom majicom s pingvinom na snijegu i natpisom Sretan Božić, izjavila je da je cijepljenje protiv covida-19 “bio važan dan za nju osobno i ostatak svijeta” te je pozvala ljude da se predbilježe za program cijepljenja.
“Za mene je ovo kao neki kovitlac i još uvijek mi nije sve sjelo. Osjećam se odlično i sretna sam što ću se vratiti kući i provesti vrijeme s mojom obitelji”, rekla je baka Margaret.


Velika Britanija počela je u utorak cijepiti svoje stanovništvo protiv covida-19 s cjepivom koje su razvili Pfizer i BioNTech. Prva je zapadna zemlja koja je počela cijepiti stanovništvo, što je pozdravljeno kao odlučujuća prekretnica u savladavanju koronavirusa.


Masovno cijepljenje budi nadu u zaokret u borbi protiv pandemije koja je uzrokovala smrt više od 1,5 milijuna ljudi i slom gospodarstva.