SJEDNICA VLADE

Plenković: “Ritam cijepljenja treba biti bolji, sada je trenutak, sada treba steći imunitet uoči jeseni”

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

"Ono što bi trebalo biti bolje je ritam cijepljenja, osobito prvom dozom. Broj cijepljenih drugom dozom se znatno povećava što je dobro. Samo se za 1 postotni poen povećao broj cijepljenih prvom dozom u odnosu na prošli tjedan, što nije dobro”, rekao je Plenković.Vlada održava sjednicu, javlja  Televizija N1.


Predsjednik Vlade Andrej Plenković imao je uvodno obraćanje.


“Što se tiče epidemiološke situacije, ona se nastavlja poboljšavati. U 7 dana imali smo samo 479 zaraženih. Svega 3,4 posto na tjednoj bazi. Ono što bi trebalo biti bolje je ritam cijepljenja, osobito prvom dozom. Broj cijepljenih drugom dozom se znatno povećava što je dobro. Samo se za 1 postotni poen povećao broj cijepljenih prvom dozom u odnosu na prošli tjedan, što nije dobro”, rekao je Plenković.
“Uime cijele Vlade i na tragu pisma kojeg je uputio ministar Beroš. Sada je trenutak za cijepljenje, sada treba steći imunitet uoči jeseni. S obzirom na turističku sezonu i novu sezonu, molimo sugrađane da iskoriste činjenicu da imamo toliko cjepiva da se svi koji žele mogu cijepiti i to već danas”, dodao je.


Premijer je čestitao Vatrenima na plasmanu u osminu finala Eura te im zaželio sreću u daljnjim utakmicama.


Ministar zdravstva Vili Beroš također je pozvao građane na cijepljenje kako bismo imali jesen bez korone.