POTVRDA DOBRE SITUACIJE

Objavljena nova korona karta Europe: Ovo je definitivno dobra vijest za Hrvatsku

P. N.

Foto Screenshot

Foto Screenshot

Hrvatska je obala na najnovijoj karti ostala u "narančastom", a kontinentalne hrvatske regije i dalje su označene zelenom bojom.Europski centar za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) objavio je novu korona kartu na kojoj je hrvatska obala i dalje u narančastom.


Hrvatska je obala na najnovijoj karti ostala u “narančastom”, a kontinentalne hrvatske regije i dalje su označene zelenom bojom.


Što to znači za nastavak sezone


To je naravno izuzetno dobra vijest za nastavak turističke sezone u Hrvatskoj, koja i dalje uživa titulu najsigurnije države na Mediteranu ili barem jedne od njih.
Naime, Španjolska, te veliki dijelovi Francuske i Italije i dalje su u lošijoj situaciji, također i Grčka, te neke druge turistički konkurentne europske zemlje.


Karta ECDC-a je savjetodavna, ali se neke države članice oslanjaju na nju prilikom uvođenja epidemioloških restrikcija po povratku u zemlju.


Epidemiološka karta ECDC-a za Europu objavljuje se svaki tjedan na temelju 14-odnevne incidencije i udjela pozitivnih testova u ukupnom broju testiranih.


Beroš: Pobuđuje oprezni optimizam


Ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u četvrtak kako nova korona karta Europskog centra za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) na kojoj je hrvatska obala i dalje u narančastom, a ostatak Hrvatske zelen, pobuđuje oprezni optimizam i obvezu.


“Nova ECDC karta pobuđuje oprezni optimizam, ali i obvezu. Hrvatska nastavlja biti najsigurnija destinacija na Mediteranu, no put do sigurne zone je lakši nego li zadržati taj status”, napisao je ministar na twitteru.


Cijepimo se i poštujmo mjere na dobrobit naših građana i posjetitelja Hrvatske, poručio je.